Yumuşacık pandispanya kek yapmak istiyorsanız, tarife uygun olarak adımları dikkatlice takip etmeniz gerekmektedir. Yumurta beyazı ve sarısını ayrı kaplarda çırpmak, kekinizin daha yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca, fırına dayanıklı bir kabın içine su koyarak pişirme işlemi sırasında oluşan nem, pandispanyanın yumuşak olmasına katkıda bulunur. Yumuşak pandispanya keki, hem çok lezzetli hem de ıslatılmasına gerek duyulmadan çeşitli pastalar yapabileceğiniz bir kek türüdür. Kekinize aroma katmak için içerisine limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Fırına su koymazsanız, kekiniz hem çok kırılgan olur hem de ıslatılması zorunlu hale gelebilir. Hazırlayacağınız yumuşak pandispanya ile nefis pasta çeşitleri yapabilirsiniz. Yumuşak Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
Yumuşak Pandispanya Nasıl Yapılır? İlk olarak, yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayıralım. Yumurta beyazının içine tuzu ilave ederek kar gibi oluncaya kadar iyice çırpalım. Diğer kaptaki yumurta sarısının içine toz şekeri ekleyip mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpalım. Karışıma ılık suyu ekleyelim, ardından unu, vanilini ve kabartma tozunu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştıralım. Hazırlanan yumurta beyazını yavaşça karışıma ekleyip spatula ile dikkatlice karıştıralım. Yuvarlak fırın kabının içine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız pandispanya hamurunu dökün. Kabın içindeki havayı ve kabarcıkları çıkarmak için birkaç defa tezgaha vurun. Fırına dayanıklı bir kabın içine su koyup fırının bir köşesine yerleştirin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin. Pandispanya kekini yaklaşık 25 dakika pişirin. Ancak her fırının pişirme süresi farklı olabilir, bu yüzden kekin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edin. Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin ve ardından kalıptan çıkarın. Kalıptan çıkarırken, kabın kenarlarını bıçakla ayırmayı unutmayın. Afiyet olsun. |