Yumuşak Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yumuşak Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pandispanya, eğer yaptığınız pandispanya kekinin yumuşacık aynı sünger gibi olmasını istiyorsanız tarife uygun olarak yapılması gerekmektedir. Eğer yumurtanın beyazı ile sarısını ayrı kaplara ayırarak çırpılır ise pandispanya kekiniz çok daha yumuşak olmaktadır. Özellikle pandispanya kekinin yumuşak olmasını sağlayan küçük bir püf noktada fırına dayanıklı olan bir kabın içerisine su konularak onun vermiş olduğu nem ile yumuşacık olmaktadır. Yumuşak pandispanya keki hem çok lezzetli hem de hiç ıslatılmasına gerek duyulmadan kolaylıkla lezzetli pastalar yapabileceğiniz bir kek çeşididir. Ayrıca pandispanya kekinizin aromalı olması için içine limon kabuğu rendesi ya da portakal kabuğu rendesi kullanabilirsiniz. Eğer fırının içerisine su koymazsanız kekiniz hem çok kırılgan hem de ıslatılmak zorunda kalabilir. Sizde hazırlayacağınız yumuşak pandispanya keki ile nefis pasta çeşitleri hazırlayabilirsiniz.


Yumuşak Pandispanya İçin Gerekli Olan malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet oda sıcaklığında kalmış yumurta
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 5 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • İsteğe bağlı aroma katmak için portakal kabuğu rendesi
  • 1 fiske tuz

Yumuşak Pandispanya Nasıl Yapılır?


İlk önce ayrı kapların içerisinde yumurtanın sarısı ile beyazını ayıralım. Daha sonra yumurta beyazının içine tuzu ilave ederek kar gibi oluncaya kadar iyice çırpalım. Diğer kaptaki yumurta sarısının içine de toz şekeri ilave edip mikser ile krema kıvamını alıncaya kadar iyice çırpalım. Karışımın içerisine ılık suyu ilave edelim, sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekledikten sonra bir spatula yardımı ile karıştıralım. Daha sonra hazırlanan yumurta beyazını yavaş bir şekilde ilave edip saptula ile karıştırın. Ardından yuvarlak fırın kabının içine yağlı kâğıdı serin ve üzerine hazırladığımız pandispanya hamurunu dökelim. Tezgâhın üzerine fırın kabını birkaç defa tezgâhın üzerine vurarak içindeki havanın ve kabarcıkların dışarıya çıkmasını sağlayalım. Fırının içinde bir köşeye fırına dayanıklı olan kabın içine su koyalım. Önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırının içine tepsiyi yerleştirelim. Pandispanya kekini yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirelim. Ancak yine de kek hamurunu kontrol etmekte fayda vardır, çünkü her fırının pişirmesi farklıdır. Pandispanya kekine kürdan ile bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pandispanya keki soğuduktan sonra kek kalıbının içinden çıkaralım, fakat çıkarmadan kabın kenarlarını bıçak ile ayırmayı unutmayın.

Afiyet olsun.

Yumuşak Pandispanya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Muz Kremalı Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Güncel

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Güncel

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri