Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
Puf pandispanya keki hem yumuşak hem de lezzetli üstelik ıslatmanıza bile gerek yoktur. Pandispanyayı pişirirken bir kâseye su doldurup kekin yanına koyarsanız suyun nemi sayesinde kek daha yumuşak olur ve bu sayede keki ıslatmaya hiç gerek olmaz. Bu tarifi biraz limon kabuğu rendesi ve birkaç damla limon suyu ile denemenizi ayrıca tavsiye ederim, sonucu seveceğinize eminim. Puf pandispanya 138 kaloridir.
Puf Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler - 4 kahve fincanı şeker
- 3,5 kahve fincanı un
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kadar sıcak su
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Puf Pandispanya Nasıl Yapılır?
Yumurtaların akını, tuz ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, sarıları ise başka bir kabın içinde kalan iki fincan şekerle çırpıyoruz. Sıcak su ekleyip şekerin iyice erimesini sağlıyoruz. Sıvı yağ ve yoğurdu ekliyoruz. Krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Unun içerisine kabartma tozu ve vanilya ekleyip 1 dakika daha karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra mikseri bir köşeye bırakıp tahta kaşık yardımı ile yumurta akları ve kremayı karıştırıyoruz ki pandispanya daha kabarık olsun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, raf seviyesi orta olacak şekilde pişiriyoruz. 35 dakika pişirdikten sonra, elimizle yavaşça bastırarak kontrol ediyoruz içine çöken yerler tekrar eski haline dönüyorsa pandispanya pişmiş demektir. 35 dk'dan önce fırının kapağını açmak veya elle bastırmak kabarıklığın kaybolmasına neden olacağı için dikkat etmeliyiz. En fazla 40 dk pişirmek yeterli olacaktır. Pişirme işleminden sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.
Ekstra İpuçları ve Öneriler - Pandispanya kekini daha lezzetli hale getirmek için içine limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
- Kekin daha nemli olmasını istiyorsanız, pişirme sırasında fırının içine bir kap su koymayı unutmayın.
- Pandispanyayı farklı aromalarla denemek isterseniz, vanilya yerine badem veya fındık aroması kullanabilirsiniz.
- Keki pişirdikten sonra soğumasını bekleyip, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Sunum Önerileri
Pandispanya kekinizi dilimleyip üzerine çikolata sosu veya meyve sosu dökerek servis edebilirsiniz. Yanında bir top dondurma ile sunarak tatlı keyfinizi artırabilirsiniz. Ayrıca, kekin üzerine taze meyveler veya rendelenmiş çikolata ekleyerek görsel olarak da zenginleştirebilirsiniz.
|