Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Puf pandispanya keki hem yumuşak hem de lezzetli üstelik ıslatmanıza bile gerek yoktur. Pandispanyayı pişirirken bir kâseye su doldurup kekin yanına koyarsanız suyun nemi sayesinde kek daha yumuşak olur ve bu sayede keki ıslatmaya hiç gerek olmaz. Bu tarifi biraz limon kabuğu rendesi ve birkaç damla limon suyu ile denemenizi ayrıca tavsiye ederim, sonucu seveceğinize eminim. Puf pandispanya 138 kaloridir.

Puf Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kadar sıcak su
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Puf Pandispanya Nasıl Yapılır?

Yumurtaların akını, tuz ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz, sarıları ise başka bir kabın içinde kalan iki fincan şekerle çırpıyoruz. Sıcak su ekleyip şekerin iyice erimesini sağlıyoruz. Sıvı yağ ve yoğurdu ekliyoruz. Krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Unun içerisine kabartma tozu ve vanilya ekleyip 1 dakika daha karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi bittikten sonra mikseri bir köşeye bırakıp tahta kaşık yardımı ile yumurta akları ve kremayı karıştırıyoruz ki pandispanya daha kabarık olsun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, raf seviyesi orta olacak şekilde pişiriyoruz. 35 dakika pişirdikten sonra, elimizle yavaşça bastırarak kontrol ediyoruz içine çöken yerler tekrar eski haline dönüyorsa pandispanya pişmiş demektir. 35 dk'dan önce fırının kapağını açmak veya elle bastırmak kabarıklığın kaybolmasına neden olacağı için dikkat etmeliyiz. En fazla 40 dk pişirmek yeterli olacaktır. Pişirme işleminden sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.

Ekstra İpuçları ve Öneriler
  • Pandispanya kekini daha lezzetli hale getirmek için içine limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Kekin daha nemli olmasını istiyorsanız, pişirme sırasında fırının içine bir kap su koymayı unutmayın.
  • Pandispanyayı farklı aromalarla denemek isterseniz, vanilya yerine badem veya fındık aroması kullanabilirsiniz.
  • Keki pişirdikten sonra soğumasını bekleyip, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Sunum Önerileri

Pandispanya kekinizi dilimleyip üzerine çikolata sosu veya meyve sosu dökerek servis edebilirsiniz. Yanında bir top dondurma ile sunarak tatlı keyfinizi artırabilirsiniz. Ayrıca, kekin üzerine taze meyveler veya rendelenmiş çikolata ekleyerek görsel olarak da zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Ne Demek?

Pandispanya Ne Demek?

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Güncel

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Pandispanya

Portakallı Pandispanya

Güncel

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Keki Nasıl Islatılır?

Pandispanya Keki Nasıl Islatılır?

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Pandispanya Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Unu Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Unu Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri