Rulo Pasta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Rulo Pasta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Pandispanya

Rulo pasta pandispanyası evde yapmak, birçok kişi için zor bir iş olarak düşünülmektedir. Ancak, doğru bir tarif ve adım adım ilerleyen bir hazırlık süreci ile mükemmel pandispanya kekleri yapabilir ve farklı lezzetlerde rulo pastalar hazırlayabilirsiniz. Genellikle pandispanya kekini yuvarlak tepside hazırlandığını biliyoruz, ancak dikdörtgen bir tepside hazırlanan pandispanya kekini sararak rulo pastalar da yapabilirsiniz.

Rulo Pasta Pandispanyasının Özellikleri

Çoğunlukla rulo pandispanya pastasının içerisinde muz ya da çikolata parçaları bulunur. Ancak bu tamamen sizin damak zevkinize bağlıdır. Pandispanya rulo pastasının içerisine istediğiniz lezzetleri katabilirsiniz. Evde yapacağınız rulo pastanın pandispanyası, pastanelerdeki gibi yumuşacık olur. Siz de bu pandispanya kekini hazırlayarak sevdiklerinize nefis pastalar sunabilirsiniz.

Rulo Pasta Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Rulo Pasta Pandispanya Nasıl Yapılır?

1. Derin bir kâsenin içerisinde yumurtaların sarısını ve toz şekeri ilave ederek köpük olana kadar yaklaşık 10-15 dakika çırpın. Çırptığınız yumurtalar beyaz renk alana kadar çırpma işlemine devam edin.

2. Yumurtaların aklarını ayr bir kabın içerisinde mikser yardımıyla köpük oluncaya dek 15 dakika kadar çırpın. Yumurta akı, krema kıvamına gelene kadar çırpılmalıdır.

3. Çırpılan yumurta sarısı ve akını aynı kapta birleştirin. Ardından içine unu ve kabartma tozunu ilave ederek mikser ile yeniden 5 dakika çırpın.

4. Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıdın her yerine margarin ile yağlayın. Bu sayede pandispanya kekiniz yapışmadan kolayca çıkacaktır.

5. Hazırladığınız pandispanya hamurunu tepsiye dökün ve üç defa tezgahın üzerine vurarak içinde kalan havayı alın. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 9-10 dakika kadar pişirin.

6. Fırında pişen pandispanya kekini alın ve üzerine çatal batırarak kontrol edin. Eğer çatalda hamur kalmıyorsa pandispanya keki pişmiş demektir.

7. Pandispanya keki sıcakken rulo şeklinde sarın ve üzerine nemli bir bez ile bekletin. Ardından üzerindeki yağlı kağıdı çıkarın ve yeniden rulo haline getirin. İçinin kremasını ve süsleme işlemini tamamladıktan sonra rulo pasta pandispanya servis için hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kavram

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Evde rulo pasta pandispanyası yapmaya çalıştım ama kekim fırından çıkınca parçalandı. Sizce nerede yanlış yaptım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kavram,

Rulo pasta pandispanyası yaparken kekin parçalanmasının birkaç yaygın nedeni olabilir. Öncelikle, hamurun yeterince çırpılmamış ya da fazla çırpılmış olması kekin yapısını etkileyebilir. Ayrıca, fırın sıcaklığının doğru ayarlanmamış olması da kekin eşit şekilde pişmemesine yol açabilir. Bir diğer yaygın hata da kekin fırından çıktıktan sonra yeterince soğumadan rulo yapılmaya çalışılmasıdır. Kek biraz ılıdıktan sonra rulo yapılmalı ve tamamen soğumadan açılmamalıdır. Bu adımları dikkatle takip edersen, bir sonraki denemende daha başarılı olabilirsin.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pandispanya Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pandispanya Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Ne Demek?

Pandispanya Ne Demek?