Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir dokuya sahip olmasıyla bilinir. Bu tarif, özellikle pastalarınızın tabanı için mükemmel bir seçenektir. Yumuşacık yapısı ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İstediğiniz pasta ve yaş pastalar için sade pandispanya tarifini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sade Pandispanya Malzemeleri
Sade Pandispanya Nasıl Yapılır? Akabinde karışımın içerisine ılık suyu ilave edip karıştırın ve üzerine vanilya, un ve kabartma tozu ilavesi yapıp çırpma işlemine bir dakika kadar devam edin. Hazırlanmış olan sade pandispanya hamurunu her tarafı yağlanmış fırın tepsisinin içerisine dökün. Arzu ederseniz bu aşamada kelepçeli fırın kalıbı da kullanabilirsiniz. Pandispanya hamurunun bulunduğu kalıbı 180 derecelik fırına gönderin ve pişmeye bırakın. Pandispanya fırında pişerken fırının içerisine bir kase su bırakın. Bu su pandispanyanın daha yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlayacaktır. Pandispanyanın üzeri kızarana dek fırının kapağını açmayın. Pandispanyanın üzeri kızarınca fırının kapağını açın ve pandispanyanın içinin pişip, pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayın. Bunun için pişmiş olan kekin orta kısmına kürdan batırın ve kürdana hamur yapışıp yapışmadığını kontrol edin. Eğer kürdan temiz çıkar ise sade pandispanyayı fırından alın ve kalıbın kenarlarına bir bıçak batırarak kalıbın kenarlarından pandispanyayı ayırın. Ardından kelepçeli kalıbın içerisinden pandispanyayı çıkartın ve soğuması için bir kenara kaldırın. Sade pandispanya tarifimiz soğuduktan sonra istenilen pasta için kullanılabilir. Ekstra İpuçları
|