Sade Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Sade Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir dokuya sahip olmasıyla bilinir. Bu tarif, özellikle pastalarınızın tabanı için mükemmel bir seçenektir. Yumuşacık yapısı ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İstediğiniz pasta ve yaş pastalar için sade pandispanya tarifini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sade Pandispanya Malzemeleri
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 damla limon suyu
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 fiske tuz

Sade Pandispanya Nasıl Yapılır?

Sade pandispanya için ilk olarak dört adet yumurtanın kabuklarını yıkayın ve beyazlarını ayrı bir kaseye, sarılarını ise çırpma kabının içerisine alın. Yumurta sarılarının üzerine toz şeker ve limon damlası ilave edip mikser ile çırpmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar çırpma işlemini sürdürün ve köpüklü bir kıvam elde edin. Karışım istenilen kıvama geldikten sonra yumurta aklarını bulunduğu kasenin içerisinde bir dakika kadar çırpın ve karıştırma kabına aktarın.

Akabinde karışımın içerisine ılık suyu ilave edip karıştırın ve üzerine vanilya, un ve kabartma tozu ilavesi yapıp çırpma işlemine bir dakika kadar devam edin. Hazırlanmış olan sade pandispanya hamurunu her tarafı yağlanmış fırın tepsisinin içerisine dökün. Arzu ederseniz bu aşamada kelepçeli fırın kalıbı da kullanabilirsiniz.

Pandispanya hamurunun bulunduğu kalıbı 180 derecelik fırına gönderin ve pişmeye bırakın. Pandispanya fırında pişerken fırının içerisine bir kase su bırakın. Bu su pandispanyanın daha yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlayacaktır. Pandispanyanın üzeri kızarana dek fırının kapağını açmayın. Pandispanyanın üzeri kızarınca fırının kapağını açın ve pandispanyanın içinin pişip, pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayın. Bunun için pişmiş olan kekin orta kısmına kürdan batırın ve kürdana hamur yapışıp yapışmadığını kontrol edin.

Eğer kürdan temiz çıkar ise sade pandispanyayı fırından alın ve kalıbın kenarlarına bir bıçak batırarak kalıbın kenarlarından pandispanyayı ayırın. Ardından kelepçeli kalıbın içerisinden pandispanyayı çıkartın ve soğuması için bir kenara kaldırın. Sade pandispanya tarifimiz soğuduktan sonra istenilen pasta için kullanılabilir.

Ekstra İpuçları
  • Pandispanyayı pişirirken fırının kapağını sık sık açmaktan kaçının. Bu, pandispanyanın kabarmasını engelleyebilir.
  • Yumurta aklarını çırparken içerisine bir fiske tuz eklemek, daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Pandispanyayı dilimlemeden önce tamamen soğumasını bekleyin. Bu, daha düzgün dilimler elde etmenizi sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaran Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri