Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya tatlısı, davet sofralarının ve kabul günlerinin vazgeçilmez tatlısıdır. Şerbetli oluşu, tatlıya ağırlık vermediği gibi, oldukça da hafiflik katar. Hem yumuşak dokusuyla hem de damakta bıraktığı iz ile unutulmaz bir lezzet sunar.

Pandispanya Tatlısı Malzemeleri

Pandispanya İçin

  • 5 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya (veya 1 tatlı kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar elenmiş un

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Pandispanya Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, 5 adet yumurtayı bir çırpma kabına teker teker kırın ve mikser ile çırpma işlemine başlayın. Yumurtaların sarısı ile beyazı iyice karışınca, karıştırma kabına şekeri ekleyin ve köpüklü bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Ardından, vanilya, kabartma tozu ve unu bir kapta karıştırarak eleyin ve karıştırma kabına ekleyin.

Hazırladığınız karışımı pandispanya kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 185 derecelik fırına verin. Yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Pişen pandispanyayı fırından alın ve soğuması için bir kenara koyun. Pandispanya tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve şerbeti hazırlamaya başlayın.

Şerbeti hazırlamak için, 3 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın ve üzerine su ilave edip ocağın altını açın. Şerbet 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve birkaç damla limon suyu ekleyin. Şerbet biraz ılıdıktan sonra dilimlenmiş pandispanyanın üzerine gezdirin ve bekletin. Bu aşamada, tatlının şerbeti daha iyi çekmesi için üzerine bir tepsi veya tülbent kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Berivan

12 Temmuz 2024 Cuma

Pandispanya tatlısını hazırlarken şerbeti hangi aşamada eklememiz gerekiyor? Pandispanya tam olarak soğuduktan sonra mı, yoksa hafif sıcakken mi şerbeti dökmeliyiz? ޞerbeti çekmesi için üzerine tülbent kapatmanın faydası nedir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Berivan hanım, pandispanya tatlısının şerbetini eklerken en iyi sonuçları almak için pandispanyanın hafif sıcak olması gerekmektedir. Bu şekilde şerbet daha iyi emilir ve tatlınız daha lezzetli olur. Üzerine tülbent kapatmak, şerbetin daha eşit bir şekilde dağılmasına ve pandispanyanın neminin korunmasına yardımcı olabilir. Bu yöntemle tatlınızın daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Ne Demek?

Pandispanya Ne Demek?

Güncel

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri