Pandispanya Kreması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pandispanya Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kreması, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pandispanya kreması ile nefis lezzetlerde pastalara yapılabilir. Dışarıda satılan hazır pasta kreması ile yapılan pastalar evde hazırlanan krema gibi lezzetli olmuyor. Ayrıca hazır pasta kreması genellikle krem şanti gibi olduğu için pastaya pek de bir hava katmıyor. Ancak evde hazırlanan pasta kreması ile mükemmel lezzetlerde ağzınıza aldığınızda krema tadını hissettirecek pastalar yapılabilir. Pandispanya kremasını isterseniz kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz. Hatta hazırladığınız pandispanya kremasını ikiye bölün yarısı sade kalsın yarısı da kakaolu olsun. Ama kakao eklediğiniz kremanın içine toz şekerin miktarını arttırın yoksa acı olur. Sizde sevdiklerinize elleriniz ile hazırladığınız muhteşem pastaları ikram ederek onların gönlünde tahtınızı kurabilirsiniz. O zaman şimdi mutfağa girmenin tam vakti haydi sizde evinizde kolaylıkla yapacağınız pandispanya kreması ile içine mevsim meyveleri ve çikolata parçaları kullanarak pastalar hazırlayabilirsiniz. Akşam sevdikleriniz eve geldiğinde yemekten sonra onlara küçük bir sürpriz yaparak hazırladığınız güzel pastanın keyfini çıkarabilirsiniz.


Pandispanya Kreması İçin Gerekli Olan malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı soğuk sür
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pandispanya Kreması Nasıl Yapılır?


Kremanın hazırlanacağı derin tencerenin içerisine yumurtayı kıralım ve üzerine toz şekeri, nişastayı ve unu ilave ettikten sonra iyice karıştıralım. En son soğuk sütünü ilave ettikten sonra iyice çırpalım. Ardından kremayı pişirmek için ocağın üzerine alalım ve ocağın altını orta ateşe getirerek koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirelim. Krema kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım ve içerisine tereyağını ilave edip eriyinceye kadar kremayı karıştıralım. Pişen pandispanya kremasını soğuması için ocağın üzerinden alalım. Pandispanya kremasının üzerinin kabuk olmaması için mutlaka soğuyuncaya kadar arada bir karıştırılmalıdır. Soğuduktan sonra pastaların arasında ya da üzerinde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pandispanya Kreması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sünger Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pandispanya Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Kahveli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Unu Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Unu Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Pandispanya Yapımı Nasıldır?

Pandispanya Yapımı Nasıldır?

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri