Pandispanya Kreması Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Pandispanya Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kreması

Pandispanya kreması, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve pastalarınıza mükemmel bir lezzet katan bir krema türüdür. Dışarıda satılan hazır pasta kremaları, evde yapılanlar kadar lezzetli olmaz ve genellikle krem şanti gibi hafif bir dokuya sahiptir. Ancak, evde hazırlanan pandispanya kreması ile yaptığınız pastalar, ağızda eriyen ve yoğun bir krema tadı sunar. Pandispanya kremasını isterseniz kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz. Hatta hazırladığınız kremayı ikiye bölüp, yarısını sade, yarısını ise kakaolu yapabilirsiniz. Ancak, kakao eklediğiniz kremanın içine, acı olmaması için ekstra toz şeker eklemeyi unutmayın.

Sevdiklerinize ellerinizle hazırladığınız muhteşem pastaları ikram ederek onların gönlünde taht kurabilirsiniz. Şimdi mutfağa girmenin tam vakti! Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz pandispanya kreması ile içine mevsim meyveleri ve çikolata parçaları kullanarak harika pastalar hazırlayabilirsiniz. Akşam sevdikleriniz eve geldiğinde, yemekten sonra onlara küçük bir sürpriz yaparak hazırladığınız güzel pastanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Pandispanya Kreması İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pandispanya Kreması Nasıl Yapılır?

Kremanın hazırlanacağı derin tencerenin içerisine yumurtayı kırın ve üzerine toz şekeri, nişastayı ve unu ekleyip iyice karıştırın. En son soğuk sütü ilave ettikten sonra iyice çırpın. Ardından kremayı pişirmek için ocağın üzerine alın ve ocağın altını orta ateşe getirerek koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın ve içerisine tereyağını ilave edip eriyinceye kadar kremayı karıştırın. Pişen pandispanya kremasını soğuması için ocaktan alın. Pandispanya kremasının üzerinin kabuk olmaması için mutlaka soğuyuncaya kadar arada bir karıştırılmalıdır. Soğuduktan sonra pastaların arasında ya da üzerinde kullanabilirsiniz.

Ekstra olarak, pandispanya kremasını çeşitlendirmek için farklı aromalar, meyve püreleri veya çikolata parçaları ekleyebilirsiniz. Bu şekilde, her defasında farklı tatlar yakalayarak pastalarınıza özgün bir dokunuş katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Ne Demek?

Pandispanya Ne Demek?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Unu Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Unu Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumuşak Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rulo Pasta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Muz Kremalı Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Pandispanya Yapımı Nasıldır?

Pandispanya Yapımı Nasıldır?

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Nedir?

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya