Kolay Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kolay Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Genellikle herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği kolay pandispanya tarifi ile siz de harikalar yaratabilirsiniz. Hazır ve pastane pandispanyalarını aratmayacak nitelikte olan bu tarifimizle, önemli günlerinizde veya misafirleriniz için yapacağınız lezzetli pastalar için mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kolay Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş iri boy yumurta
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 3-4 çorba kaşığı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar elenmiş un

Kolay Pandispanya Nasıl Yapılır?

Kolay pandispanya hazırlamaya, ilk olarak 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş iri boy yumurtaları iki ayrı karıştırma kabına sarıları ve beyazları olarak ayırarak başlayalım. Ardından yumurta sarılarının bulunduğu karıştırma kabının içine 2,5 çay bardağı toz şeker ilave ederek, bir mikser yardımıyla toz şeker eriyene kadar çırpalım. Yumurtalı karışımın üzerine 3-4 çorba kaşığı ılık su, yarım limon suyu, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket şekerli vanilin ilave ederek 1-2 dakika kadar daha çırpalım.

Daha önce ayrılmış yumurta aklarını ayrı bir karıştırma kabında köpürüp kar haline gelene kadar çırptıktan sonra, diğer yumurta sarılı karışımın üzerine ekleyerek bir tahta kaşık yardımıyla çırparak her iki karışımı iyice karıştıralım. Daha sonra karışımın üzerine alabildiği kadar elenmiş unu azar azar ilave ederek çırpalım ve pandispanya hamurumuz akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla çırpalım.

Hazır hale gelen pandispanya hamurunu iyice yağladıktan sonra un serpiştirilmiş bir kelepçeli kek kalıbına dökelim. Kek kalıbını sert bir zemine birkaç kez vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkaralım. Ardından fırınımızı 200 dereceye ayarladıktan sonra kalıbımızı soğuk fırına verip pandispanya kenarlarından başlayarak kabarmaya başlayınca fırın ısısını 160 dereceye indirip keki pembeleşinceye kadar yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar pişirelim. Kekin pişme esnasında fırının kapağını açmamaya dikkat edelim, aksi halde kek söner.

Kızaran keki fırından çıkarmadan kürdan testinden geçirelim; eğer kürdan temiz çıkarsa, fırından alarak kekin ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra kalıbın kelepçelerini açarak keki düz bir tepsinin üzerine çıkaralım. Hazır hale gelen kolay pandispanyayı iyice soğumadan dilimlemeyelim, aksi halde pandispanya dağılır. Daha sonra iyice soğuyan pandispanyayı keskin bir bıçak veya temiz bir mutfak ipiyle ortasından keserek iki parçaya ayıralım ve istediğimiz şekilde çikolatalı, meyveli veya arzuya göre nefis pastalar hazırlayalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Popüler İçerikler

Muz Kremalı Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakallı Pandispanya

Portakallı Pandispanya

Sünger Kek Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri