Pandispanya Rulo Pasta Pandispanya hamuru, dışarıda hazır olarak satılan bir ürün olsa da, rulo pasta yapımında kullanılamaz. Bu nedenle, pandispanya hamurunun evde yapılması gerekmektedir. Özellikle rulo pastaların hamurunun sarılabilmesi için belirli bir yumuşaklıkta olması gerekmektedir. Bu yazıda, sizlere pandispanya hamurunu yapabilmeniz için gereken malzemeleri ve nasıl yapıldığını anlatacağız. Pandispanya hamurunun püf noktalarını göz ardı etmeyin ve asla dışarıdan hazır pandispanya hamuru almayın. Pandispanya Rulo Pasta İçin Gereken Malzemeler
Krema Malzemeleri
Pandispanya Rulo Pasta Nasıl Yapılır? Pandispanya hamurunu yapmaya başlarken, ilk olarak derin bir kap içerisine yumurtalar kırılarak sadece sarıları konulur. Unutmayın, beyaz kısmından geçmemesi lazım. Daha sonra içerisine toz şeker ilave edilerek bir karıştırıcı yardımıyla şeker eriyip iyice yumurtayla özleşene kadar çırpılır. Rengi neredeyse beyaza yakın bir renk alana kadar çırpmaya devam edilmelidir. Ayrı bir kapta beklettiğimiz yumurta aklarını da karıştırıcı yardımıyla iyice çırparız. Beyaz bir köpük görünümü elde edinceye kadar devam ederiz. Bu görüntüyü elde etmeden bırakmamamız durumunda istediğimiz gibi pandispanya hamuru yumuşak olmayabilir. Tekrar şeker ve yumurta sarısını çırptığımız kabın içerisine un, kabartma tozu ve yumurta akı karışımı ilave edilerek yeniden bir mikser yardımıyla iyice çırpıldıktan sonra en az beş dakika kadar karıştırınız. Önceden hazırlamış olduğumuz fırın tepsisi içerisine ister yağlı kâğıt serin ister sıvı yağ sürerek hamurun yapışmayacak şekilde hazır hale getirilir. Karışım içerisine dökülerek eşit şekilde dağıtıldıktan sonra önceden 180 derecede ısıttığımız fırına yerleştirilir. Fırının ağzı kapandıktan on dakika sonra bir çatal yardımıyla hamurun pişip pişmediğine bakılır. Çatala hamur gelmiyorsa artık pişmiş demektir ve fırından çıkarılması gerekir. Pandispanya hamurunda diğer pasta hamurlarından farklı olarak un miktarı azdır. Bu sayede yumuşak düşerek rulo halinde sarılması kolay olur. Diğer taraftan, hamurumuz pişerken içerisine konulacak kremanın hazırlığını yaparız. Hazır pudingler kullanarak ister sade ister kakaolu yapabilirsiniz veya kendiniz krema yapabilirsiniz. Evde yapılan krema için gereken malzemeler soğuk süt bir kap içerisine dökülerek, krema poşeti de ilave edildikten sonra bir mikser yardımıyla iyice çırpılır ve diğer tarafta soğumaya bıraktığımız pandispanya hamurunun içerisine dolgu krema dökülerek iyice yayılır. Daha sonrasında içerisine çilek veya muz parçaları eklenerek hamur rulo şeklinde sarılır ve üzerine hindistancevizi serpiştirilerek pasta hazır hale getirilir. Pandispanyalı rulo pastamızın dinlenmesi için üç saat kadar buzdolabında bekletilmesi gerekir. Böylelikle pastamız kesilip dilimlenecek hale gelir. Artık servis yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz süsleme için hindistancevizi dışında pudra şekeri veya pasta süsleri kullanabilirsiniz. Bunlar çikolata sosu veya Antep fıstığı da olabilir. Afiyet olsun. |
Aynşems
15 Temmuz 2024 PazartesiPandispanya hamurunu dışarıdan almak yerine neden evde yapmamız gerekiyor ki? Hazır pandispanya hamurları rulo pasta için gerçekten uygun değil mi?
Cevap yazAdmin
15 Temmuz 2024 PazartesiAynşems, evde pandispanya hamuru yapmanın birkaç avantajı olabilir. İlk olarak, ev yapımı pandispanya hamurunda kullanılan malzemeleri kendiniz seçtiğiniz için daha sağlıklı ve taze bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca, evde yapılan pandispanya hamurunun lezzeti ve dokusu genellikle daha iyidir çünkü içeriğini ve pişirme sürecini kontrol edebilirsiniz. Hazır pandispanya hamurları pratik olabilir ancak her zaman taze ve yumuşak olmayabilir, bu da rulo pasta gibi hassas tariflerde istenilen sonucu vermeyebilir. Evde yapmayı denemenizi tavsiye ederim!