Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise, içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekten daha basit yapılışı vardır. Malzemeleri ise klasik keke nazaran daha azdır. Yaş pasta altı olarak da bilinen pandispanyanın kolay bayatlamaması da tercih sebebidir. Dondurucuda aylarca kalabilir.
Pandispanya Pasta Keki Malzemeleri:
4 adet yumurta
4 Türk kahve fincanı toz şeker
4 Türk kahve fincanı elenmiş un
1 Türk kahve fincanı su
2 paket kabartma tozu
Krema İçin Malzemeler:
1 kg süt
2 paket muzlu puding
4 adet muz
1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri İçin:
1 su bardağı soğuk süt
2 paket vanilyalı kremşanti
1 yemek kaşığı kakao
Keki Islatmak İçin:
1 su bardağı süt
1 paket neskafe
Hazırlanışı:
Pastanın hazırlığına pandispanyayı çırpmakla başlamalıyız. Derince bir kabın içerisine 4 adet yumurtayı ve toz şekeri koyduktan sonra mikserle 15 dakika boyunca, önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım. Sürenin sonunda karışım köpürüp renk değiştirdiyse kekin ilk adımı başarı ile tamamlanmış demektir. Keke suyu ilave edip bir dakika daha çırpalım. Sonrasında karıştırma kabının içerisine unu ve kabartma tozunu koyalım. Sonradan eklenen malzemeleri tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım. Keki çırptıktan sonra yağlanmış olan fırın kabına dökelim ve önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirmeye başlayalım. Kekin üzeri hafif kızardığında kürdanla pişmiş olup olmadığına bakalım. Kek pişmişse fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Kremayı pişirmek için çelik bir tencereyi ocağa koyalım. Tencerenin içerisine sütü ve muzlu pudingi koyalım. Dileyen muzlu yerine vanilyalı veya kakaolu pudingde kullanabilir. Sürekli karıştırarak kremayı iyice pişirelim. Krema pişmeye yakınken içerisine parlak olsun diye bir tatlı kaşığı margarin ekleyebiliriz. Ocağı kapadıktan sonra da bir müddet karıştırmaya devam etmeliyiz. Böylece soğuma esnasında kaymaklanma olayı olmayacaktır.
Bir su bardağı soğuk sütü derin bir çırpma kabının içerisine koyalım ve vanilyalı kremşantiyi süte ilave edelim. Bu malzemeyi katı bir kıvam alana kadar ara vermeden çırpalım. İyice katılaşmış olan kremşantiden 1 su bardağı kadar ayıralım ve ayırmış olduğumuz kremşantinin içerisine kakaoyu koyalım. Kakaoyu koyduğumuz kremşantiyi bir süre daha çırptıktan sonra her iki kremşantiyi de buzdolabına koyalım.
Önceden hazırladığımız ve soğuması için bırakmış olduğumuz pandispanyayı düz bir zemin üzerine alalım. Bir ip yardımı ile veya uzun yapılı bir bıçak ile keki ortadan ikiye bölelim. İstenirse kek üç ayrı parçaya da bölünebilir. Kekin alt kısmını servis kabına koyalım. Süte neskafeyi koyalım ve iyice karıştıralım. Burada dileyen şeker ve kakao ile bir ıslatma karışımı hazırlayabilir. Kekin alt kısmını oluşturacak olan bölümü iyice ıslatalım. Sonra hazırlamış ve soğutmuş olduğumuz muzlu pudingden alıp kekin üzerine koyalım. Kekin üstünde boş yer kalmayacak şekilde düzleyelim. Muzu dilimleyip, kremanın üzerine koyalım. Yine kremanın üzerinde boş yer kalmayacak şekilde cömertçe muz koyalım. Damla çikolatanın yarısını bu kata serpelim. İkinci kata da bu işlemlerin aynısını aynı sıralama ile yapalım ve süsleme kısmına geçelim.
Buzdolabında soğuyup iyice katılaşan kremşantileri çıkarıp, son bir kez kıvam alması için çırpalım. Bu işlemi çok kısa yapsak da olur, çünkü buradaki amaç pürüzsüz bir üst zemin elde etmek olacaktır. Kremşantinin beyaz olan bölümünü tamamen pastanın üzerine dökelim. Uzun bir bıçakla pastanın üstünü düzleyelim. Görseli güçlendirmek adına bu aşamada biraz sabırlı olmakta fayda olacaktır. Patanın üstünü iyice düzledikten sonra, kakaolu kremşantiyi pasta süsleme pompasının içerisine koyalım ve pastanın üzerine dilediğimiz gibi şekiller yapalım. Evinizde pasta süsleme pompası yoksa bu işlemi buzdolabı poşeti ile de yapabilirsiniz. Buzdolabı poşetinin içerisine kakaolu kremşantiyi koyun ve poşetin ucunu kürdan ile delin. Bu konuda kürdan istediğiniz desen için az geldi ise poşetin ucuna küçük bir kesik atabilirsiniz. Süsleme tamamen sizlerin hayal gücüne kalmış, dilerseniz isim yazın dilerseniz resim çizin. Pandispanya Pasta servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 12.07.2023 04:46:48
Pandispanya Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Pandispanya Pasta"
Lezzetli, kısa sürede hazırlanabilen tatlılar arasında akla gelen ilk isimlerden biridir pandisvanya pasta. Kullanılan malzemelere bakıldığında da bütçeyi zorlaması kendi alanında da öne çıkarmaktadır. Diğer bir tercih sebebi ise kolay bayatlamamasıdır. Genelde muzlu olarak yapılan bu pasta, bizim aklımızda kivi yada çilekli olarak da yapılsa lezzetli olur mu? diye düşündürüyor. Cenker . 05.11.2018 13:55:20
CEVAP YAZ
Kakaolu Pandispanya
Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda ve kabul günlerinizde hiç çekinmeden hazırlayabilirsiniz. Lezzetli olduğu kadar besleyici olan tarif...
Pandispanya Nasıl Yapılır
Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanyayapmak istiyorsanız tam yerindesiniz demektir. Hamuru pişirirken ısıya dayanıklı bir kaba su doldurup yanına koyarsanız, suyun nemi say...
Pandispanya Keki
Pandispanya keki, Avrupa mutfağından tüm dünyaya yayılmış bir yaş pasta kekidir. En lezzetli ve sağlıklı pastalar evlerimizde annelerimizin yaptığı pastalardır. Herhangi bir kutlama olsun veya olmasın, sıcacık evinizde sevginizi katarak, çocuklarınız...
Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı
Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması gerekiyor. Hazır olarak aldığımız ve elimizin altından sürekli bulundurduğumuz pandispanyalar zor ...
Pandispanya Tatlısı
Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı. Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiçbir ağırlık vermediği gibi oldukça da hafiflik katmıştır. Hem yumuşak hem de damakta iz bırakacak nitelikte.Pandispanya Tatlısı Malzemeleri...
Portakallı Pandispanya
Malzemeleri 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 2 adet portakal 1 çay fincanı sıvı yağ Hazırlanışı Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları katılaşana kad...
Muz Kremalı Pandispanya
Pandispanya hamuru 350 gram su 2 gram tuz 60 gram tereyağı 4 yumurta 180 gram un Kreması için 1,5 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı şeker 2 muz 2 paket vanilya Sosu için 100 gram bitter çikolata ve çiğ k...
Reçelli Pandispanya
Malzemeler1 bardak un 1/2 bardak toz şeker 6 yumurta 1 kahve kaşığı toz vanilya 1 çorba kaşığı margarin 2 corba kaşığı pudra şekeri 2 kahve fincanı reçel Hazırlanışı Yumurtaların aklarıyla sarıları ayrılır. Sarılarına toz şeker ve vanilya ilave...
Çikolatalı Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da servis edebilirsiniz. Çok besleyici olmasından dolayı özellikle çocuklarınıza Pastane işi pasta...
Meyveli Pandispanya
Malzemeleri6 yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1'er paket kabartma tozu, vanilya 2 paket krem şanti Meyve muz, kivi, çilek Hazırlanışı Yumurta ile şekeri çırparak köpürtün. Unu ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyin. Yağlı kâğıt ya da m...
Kahveli Pandispanya
Malzemeleri1 su bardağından biraz fazla Sıvı Krem Şanti - Süt Kreması 1 su bardağından biraz fazla Tam Yağlı Yoğurt 4 çay kaşığı Nescafe 1 çorba kaşığı sıcak su Yarim su bardağı pudra şekeri Süslemek için 1,5 çorba kaşığı rendelenmiş fıstık 8-10...
Elmalı Pandispanya
Elmalı Pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı, vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıklı olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Hafif bir kek olmasından dolayı, formunu korumak ...
Kolay Pandispanya, genellikle herkesin zorlanmadan hazırlayabileceği kolay pandispanya tarifi ile sizlerde harikalar yaratabilirsiniz. Hazır ve pastan...
Pandispanya Ne Demek
Pandispanya ne demek, esnek yapıda olan yağsız bir pasta kekidir. Genellikle pastalar için kullanılan hamur biçimidir. Yumurta katılarak yapılan şeker...
Sade Pandispanya
Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir sade pandispanya yapımı oldukça kolaydır. Eğer pastanızın tabanı için güzel bir pandispanya tarifi arıy...
Oktay Usta Pandispanya
Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu t...
Pandispanya Nedir
Pandispanya nedir? Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. K...
Hazır Pandispanya
Hazır Pandispanya, fabrikasyon olarak hazırlanan ve kolay pasta yapımı için marketlerden temin edilen hazır pandispanya ile birbirinden değişik ve lez...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2023