Elmalı pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıklı olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Hafif bir kek olması nedeniyle, formunu korumak isteyen arkadaşlarınıza, çay saatlerinde ve kabul günlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin. Elmalı Pandispanya Malzemeleri
Elmalı Pandispanya Nasıl Yapılır? Elmalı pandispanya yapımına başlarken iki adet kek karıştırma kabı alıyoruz. Yumurtaların sarısını birine, beyazını ötekisine ayırıyoruz. Yumurta beyazını şeker ile mikser yardımıyla beş dakika civarında kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Diğer kabın içindeki yumurta sarılarını bir miktar mikser ile çırpıyoruz. Üzerine ılık suyu, sıvı yağı ve unu ekliyoruz. Bildiğimiz akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra kaşık ile karıştırıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Üzüm ile elmaları geniş bir tabağın içinde una buladıktan sonra kek hamuruna ilave ediyoruz. Daha önceden çırpmış olduğumuz yumurta beyazlarını kek hamuruna tahta kaşık ile kar köpüklerini söndürmeden yavaş bir şekilde karıştırıyoruz. Yağladığımız kek kalıbı veya tepsiye boşaltarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirme esnasında 15 dakika boyunca fırının kapağını açmıyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Orbey
19 Temmuz 2024 CumaPandispanyanın içine elma ve üzüm ekleyince kekin dokusu nasıl oluyor? Elma ve üzüm tatlılığını dengeliyor mu? Bu tarifi denemek istiyorum ama meyvelerle ilgili tereddütlerim var.
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaMerhaba Orbey,
Pandispanya hamuruna elma ve üzüm eklemek oldukça ilginç bir fikir! Elma, pişerken yumuşar ve kekin içinde hoş bir doku bırakır. Aynı zamanda, elmanın doğal tatlılığı kekin genel tat dengesine olumlu katkı sağlar. Üzüm ise, piştiğinde suyunu salarak kekin içinde minik tatlı sürprizler yaratır. Her iki meyve de pandispanyaya lezzet katar ve tatlılık oranını dengeler. Eğer meyvelerin kekin içinde fazla ıslak olmasından endişe ediyorsanız, meyveleri hafifçe unlayarak hamura ekleyebilirsiniz. Bu, meyvelerin kekin dibine çökmesini de önler.
Denemekten çekinmeyin, sonuçtan memnun kalacağınızı düşünüyorum!