Nișastalı Pandispanya Nișastalı pandispanya, pasta yapımında işinizi oldukça kolaylaştıracak ve diğer zahmetli olarak hazırlanan pandispanya keklerinden çok daha basit olarak yapılan bir tariftir. Bu tarif ile muhteșem lezzetlerde pastalar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, marketlerde satılan hazır kekleri almak yerine nișastalı pandispanya keki hem çok lezzetli hem de pratik olarak kolaylıkla hazırlanabilir. Evde kendiniz kolaylıkla hazırlayacağınız nișastalı pandispanya ile mükemmel lezzetlerde pasta kreması, mevsim meyvesi ya da çikolata parçaları kullanarak nefis pastalar yapabilirsiniz. Șimdi, tam sırası! Hemen nișastalı pandispanya ile eşinizin, çocuklarınızın ya da arkadaşlarınızın damak zevkine göre mükemmel pastalar hazırlama zamanı. Nișastalı Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
Nișastalı Pandispanya Nasıl Yapılır? Önceden dışarıya çıkardığımız ve oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları derin bir kâsenin içinde toz șekeri ilave ettikten sonra mikserle çırpalım. Yumurta ile toz șekeri ilk önce mikserin düşük ayarında çırptıktan sonra yüksek seviyede beș dakika hızlı çırpma işlemi yapalım. Daha sonra buğday nișastasını, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edelim. Pandispanya kekini dökeceğimiz tepsinin ebadı 28 cm olmalıdır. Eğer büyük tepsi kullanırsanız çok ince bir kek hamuru elde etmiș olursunuz. Ardından tepsiyi yağlayın ve üzerine bir yemek kaşığı un döktükten sonra tepsiyi sallayarak her yere unun dağılmasını sağlayın. Sonrasında pandispanya hamurunu tepsinin içine dökelim ve içinde kalan havanın dışarı çıkması için birkaç defa tepsiyi mutfak tezgâhına vuralım. Tepsiyi soğuk olan fırının içine koyalım ve ayarını 200 dereceye getirelim. Pandispanya kekinin pișmesi için yaklaşık olarak 20 dakika bekleyin ve ardından kontrol etmek için kürdan batırın. Kekin piștiğinden iyice emin olmak lazım, yoksa içi hamur kalabilir. Nișastalı pandispanya keki pișince temiz bir örtünün üzerine ters çevirin ve tepsinin arkasına da ıslak bir havlu koyun. Bu şekilde pandispanya keki kendisini daha çabuk bırakacaktır. Özellikle nișastalı pandispanya kekini soğuduktan sonra kesin yoksa kek parçalanabilir. Afiyet olsun. |
Şenyaşar
12 Temmuz 2024 CumaPeki, niye bu kadar zahmetli pandispanyalarla uğraşayım ki? Bu nişastalı pandispanya tarifi gerçekten daha mı pratik ve lezzetli oluyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaŞenyaşar, nişastalı pandispanya tarifi gerçekten daha pratik ve hafif bir alternatif olabilir. Nişasta, pandispanyaya ekstra yumuşaklık ve hafiflik katarak, daha pürüzsüz bir doku elde etmenizi sağlar. Ayrıca, bu tarifin hazırlanışı genellikle daha hızlı ve kolaydır, bu da zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Lezzet konusunda ise nişastanın kattığı hafiflik, kekin daha dengeli bir tat profiline sahip olmasına yardımcı olabilir. Bu yüzden, denemeye değer olduğunu düşünüyorum. Mutfağınızda kolaylıklar dilerim!