Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınızda en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da servis edebilirsiniz. Çok besleyici olmasından dolayı özellikle çocuklarınıza pastane işi pastalar yerine, evde bu tarifi yapmanızı öneririz. Kolay gelsin.

Çikolatalı Pandispanya Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Çikolatalı Pandispanya Kreması İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 50 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kahve fincanı damla çikolata

Üzeri İçin

  • Kakaolu krem şanti
  • Süt

Çikolatalı Pandispanya Nasıl Yapılır?


Yumurtaların aklarını bir karıştırma kabına, sarılarını ise ayrı bir karıştırma kabına ayırıyoruz. Sarıları mikser yardımı ile bir müddet çırptıktan sonra, ılık suyu ilave ediyoruz. Yavaş yavaş unla kakaoyu ilave ederek akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz. Kabartma tozunu da ilave edip bir iki karıştırıyoruz. Yumurtaların beyazını şeker ile kar oluncaya kadar mikserin hızlı ayarında çırpıyoruz. Daha sonra yumurtaların beyazını, sarıları ile yaptığımız kek hamuruna ilave ediyoruz. Kaşık yardımı ile yumurta beyazının köpüklerini söndürmeden karıştırıyoruz. Altı yağlanıp, unlanmış fırın tepsisine veya silikon bir kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

Çikolatalı Pandispanya Kreması Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içinde süt ile unu, nişasta, kakao ve şekeri karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kremayı karıştırarak pişiriyoruz. Krema kaynamaya başladıktan sonra margarini içine atıp bir iki dakika daha kaynatıyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıp 5 dakika mikserin hızlı ayarında çırpıyoruz.

Pastanın Oluşturulması

Kekimizi tezgâhın üzerine alarak, uzun bir bıçakla tam ortasından iki kat kesiyoruz. Pastanın birinci katına kremanın yarısını yayıyoruz. Damla çikolataların da yarısını üzerine serpiştiriyoruz. İkinci katını kapatıp, kalan kremayı üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz. Krem şantiyi paketinin üzerindeki tarife göre yapıp, pastanın üzerindeki krema soğuduktan sonra krem şanti ile kaplıyoruz. Kalan damla çikolataları da üzerine serpiştirdikten sonra, pastamızı buzdolabına kaldırıyoruz. En az iki saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Barik

12 Temmuz 2024 Cuma

Peki bu çikolatalı pandispanya tarifinde, kekin pişirme süresi gerçekten 15 dakika mı olmalı? Benim fırınımda bazen bu süre yetmeyebiliyor gibi geliyor, siz de aynı sorunu yaşadınız mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Barik,

Çikolatalı pandispanya tariflerinde pişirme süresi genellikle 15 dakika civarındadır, ancak her fırının performansı farklı olabilir. Eğer senin fırınında bu süre yetmiyorsa, kekin tam olarak pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsin. Kürdanı kekin ortasına batırdığında temiz çıkıyorsa, kek pişmiş demektir. Eğer kürdan ıslak ya da yapışkan kalıntılarla çıkıyorsa, birkaç dakika daha pişirmen gerekebilir. Bu şekilde, kekin tam kıvamında olmasını sağlayabilirsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Pandispanya

Portakallı Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Yapımı Nasıldır?

Pandispanya Yapımı Nasıldır?

Güncel

Pandispanya Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Pasta Tarifi ve Malzemeleri