Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da servis edebilirsiniz. Çok besleyici olmasından dolayı özellikle çocuklarınıza Pastane işi pastalar yerine, evde bu tarifi yapmanızı öneririz. Kolay gelsin.


Çikolatalı Pandispanya Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 kaşık kakao
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Çikolatalı Pandispanya Kreması İçin Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 50 gram margarin
  • 2 kaşık kakao
  • 1 kahve fincanı damla çikolata

Üzeri için

  • Kakaolu krem şanti
  • Süt

Çikolatalı pandispanya nasıl yapılır?

Yumurtaların aklarını bir karıştırma kabına, sarısını diğer bir karıştırma kabının içine ayırıyoruz. Sarısını mikser yardımı ile bir müddet çırptıktan sonra, ılık suyu ilave ediyoruz. Yavaş yavaş unla kakaoyu ilave ederek akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz. Kabartma tozunu da ilave edip bir iki karıştırıyoruz. Yumurtaların beyazını şeker ile kar oluncaya kadar mikserin hızlı ayarında çırpıyoruz. Daha sonra yumurtaların beyazını, sarısı ile yaptığımız kek hamuruna ilave ediyoruz. Kaşık yardımı ile yumurta beyazının köpüklerini söndürmeden karıştırıyoruz. Altını yağlanıp, unlanmış fırın tepsisine veya silikon bir kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.


Çikolatalı Pandispanya Kreması Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içinde sütle unu, nişasta, kakao ve şekeri karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kremayı karıştırarak pişiriyoruz. Krema kaynamaya başladıktan sonra margarini içine atıp bir iki dakika daha kaynatıyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıp 5 dakika mikserin hızlı ayarında çırpıyoruz.


Pastanın oluşturulması

Kekimizi tezgâhın üzerine alarak, uzun bir bıçakla tam ortasından iki kat kesiyoruz. Pastanın birinci katına kremanın yarısını yayıyoruz. Damla çikolataların da yarısını üzerine serpiştiriyoruz. İkinci katını kapatıp, kalan kremayı üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz. Krem şantiyi paketinin üzerindeki tarife göre yapıp, pastanın üzerindeki krema soğuduktan sonra krem şanti ile kaplıyoruz. Kalan damla çikolataları da üzerine serpiştirdikten sonra, pastamızı buzdolabına kaldırıyoruz. En az iki saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Pandispanya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Ne Demek?

Pandispanya Ne Demek?

Tencerede Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nişastalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muz Kremalı Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Güncel

Pandispanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Oktay Usta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri