Pandispanya Çeşitleri Pandispanya, birbirinden lezzetli tatlılar ve pastalar hazırlamak için kullandığımız enfes bir kek türüdür. Farklı pandispanya tarifleriyle çeşitli tatlar ortaya çıkarabiliriz. Birçok kişi hazır pandispanya kullanarak kolayca pasta çeşitleri yapabilir. Ancak, evde kendi elleriyle lezzetli pandispanyalar hazırlamayı tercih edenler de var. Eğer siz de evde kendi ellerinizle pandispanya hazırlamayı sevenlerdenseniz, paylaştığım pandispanya çeşitlerini deneyerek enfes lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey hangi pandispanya çeşidini deneyeceğinize karar vermek olacaktır. Çikolatalı Pandispanya Çikolatalı pandispanya ile birbirinden lezzetli çikolatalı yaş pastalar veya ağlayan kekler yapabilirsiniz. Çikolatalı Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kasenin içine yumurtaları ve toz şekeri ekleyip mikser yardımıyla iyice çırpın. Ayrı bir yerde çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip karıştırın. Bu sırada sütü de ekleyerek pandispanya karışımını hazırlamaya devam edin. Erimiş çikolata ve tereyağını pandispanya karışımına ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip iyice çırpın. Hazırlanan karışımı yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fındık Kremalı Tahinli Pandispanya Oldukça lezzetli olan bu pandispanya çeşidini sade olarak veya krema ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Fındık Kremalı Tahinli Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Derin bir kasenin içine yumurtaları ve toz şekeri koyup mikser yardımıyla önce düşük devirde, sonra yüksek devirde köpük haline gelene kadar çırpın. Ardından tahin, fındık kreması ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Pandispanya hamurunu yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Vanilyalı Pandispanya Herkesin kolaylıkla yapabileceği oldukça basit bir pandispanya çeşididir. Meyveli pastalarda ve rulo pastalarda sıklıkla tercih edilir. Vanilyalı Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Yumurta ve toz şekeri derin bir kabın içine koyup köpük haline gelene kadar mikser ile çırpın. Sütü ekleyin. Çubuk vanilyanın iç kısmını veya vanilya paketlerini ekleyin. Kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın. Karışımı yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pandispanya pişirirken fırının kapağını açmamak önemlidir, aksi takdirde kabaran pandispanya sönebilir. |