Pandispanya Hamuru Pandispanya Hamurunun Önemi Pandispanya hamuru, sponj bir kek yapısı ve yumuşak dokusuyla pasta yapımında sıklıkla tercih edilen temel bir tariftir. Bu hamur, yumuşak pastalar yapmak isteyenler için vazgeçilmezdir. Lezzeti ve dokusuyla dikkat çeken pandispanya hamurunu yaparken birkaç püf noktasına dikkat ederseniz, harika görünümlü ve lezzetli pastalar elde etmeniz mümkündür. Pandispanya Hamurunun Püf Noktaları Pandispanya hamuru yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır:
Pandispanya Hamuru Malzemeleri
Pandispanya Hamuru Nasıl Yapılır? Tarife geçmeden önce, malzemeler içinde kullanacağınız yumurtaların çok büyük olması durumunda, 2 çorba kaşığı tepeleme un eklemek tarifin tam tutması açısından yararlı olacaktır. Sünger gibi lezzetli pandispanya hamuru için öncelikle yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Pandispanya hamuru çok fazla kabarması gereken bir hamur olduğundan, yumurtanın sarılarını toz şekerle krema haline gelene kadar iyice çırpın. Çeyrek limon suyu ve ılık su ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Ardından vanilin ve kabartma tozunu ekleyin ve elekten geçirilmiş unu havadan ilave ederek tahta kaşık yardımıyla alt üst ederek karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarına bir fiske tuz ekleyerek kar beyazı olana kadar mikserle iyice çırpın. Hazırladığınız diğer kek karışımına ilave ederek homojen bir karışım elde etmek için yine tahta kaşık yardımıyla alt üst ederek karıştırın. Önceden alt zemini yağlanmış ve unlanmış olan kek kalıbına karışımı dökün ve tezgah üzerinde birkaç kere vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Şimdi, hazır olan kek karışımını önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin. Kekin daha yumuşak olması için fırının içine küçük bir ısıya dayanıklı kaseye su koyun. Pişirme süresi, kekin üzeri kızarana kadar devam eder. Artık pandispanya hamurunuz, muhteşem pastalarınızda kullanmak üzere hazır. Kek kalıbından keki çıkarırken parçalanmaması için kenarlarını sıyırarak çıkarın ve pastalarınızda kullanmak üzere dilerseniz kakaolu olarak da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |
Yeliz
03 Mayıs 2024 CumaMerhabalar ben daha önce bir çok kez pandispanya keki yapmak için pandispanya hamuru hazırladım. Fakat hepsinde yumurta vardı. Şimdi bu tarif de yumurta yok. Fakat nasıl olur güzel kabarır mi emin olamıyorum. Bu şekilde yumurtasız yapsam güzel kabarır mi acaba bilgi verir misiniz
Cevap yazAdmin
03 Mayıs 2024 CumaMerhabalar! Yumurta kullanmadan da pandispanya keki yapabilirsiniz ve kabarması mümkündür. Bunun için genellikle sirke ve karbonat gibi malzemeler kullanarak hamurun kabarmasını sağlarsınız. Ayrıca, unu elerken havalandırmaya dikkat edin ve hamuru fazla karıştırmadan fırına verin. Bu yöntemlerle güzel bir kabarma elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!