Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Evlerinizde pastane pandispanyalarını aratmayacak nitelikte pasta keki hazırlamak istiyorsanız, aşağıda vereceğimiz tarif tam size göre. Pandispanya tarifimiz, lezzetli olmasının yanı sıra yumuşacık ve sünger gibi olması nedeniyle bu tarifle birbirinden şahane pastalar ve sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler
  • 4 tane oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1 dilim limon suyu
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı dolusu ve 1 yemek kaşığı elenmiş tepeleme un
  • Arzuya göre limon kabuğu rendesi
  • 1 çimdik tuz
Hazırlık Aşaması

Pandispanya hazırlamak için öncelikle 4 adet yumurtanın beyazı ve sarısını ayırarak ayrı çırpma kaplarına alarak başlayalım. Ardından yumurta sarılarının üzerine 1 su bardağı tepeleme toz şeker ilave ettikten sonra tel çırpıcı yardımıyla şeker ve yumurta sarıları pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Çırpılarak krema kıvamı alan karışımın üzerine 1 dilim limon suyu ve 1 kahve fincanı ılık su ilave ederek güzelce çırpalım.

Yumurta Aklarının Çırpılması

Ardından önceden ayrı bir kabın içine ayırdığımız yumurta aklarını mikser yardımıyla çırparak köpük, köpük kar haline getirerek, diğer karışımın üzerine ekleyip üzerine 1 paket şekerli vanilin ve 1 paket kabartma tozu ilave edelim. Karışımı tekrar çırpalım ve üzerine 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı unu yüksekten eleyerek ekleyelim. Daha sonra tahta kaşık yardımıyla pandispanya hamurunu iyice karıştırarak akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpalım.

Fırın Tepsisinin Hazırlanması

Daha sonra fırın tepsimizi tabanını ve kenar kısımlarını tereyağıyla iyice yağladıktan sonra hafifçe un serpiştirelim. Kekin fırın tepsisinden kolaylıkla çıkması için tepsinin kenarlarına da un serpiştirmeyi unutmayalım. Ardından hazır hale gelen pandispanya hamurunu yağlanmış tepsiye dökerek yayalım ve tepsiyi tezgâha birkaç kez vuralım. Bu vurma işlemi, hamurun içinde bulunan hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayacaktır. Hava kabarcıklarının çıkması sayesinde pandispanyamız daha düzgün ve eşit kabaracaktır.

Pişirme Aşaması

Hazır hale gelen pandispanyayı soğuk fırına verdikten sonra fırınımızı 200 dereceye getirelim ve hamur kabardıktan sonra ise fırınımızı 150 dereceye getirerek bu şekilde pandispanyayı pembeleşinceye kadar pişirelim. (Pişme süresi fırından fırına değişebilir, benim fırınım pandispanyayı fırına verdiğim andan itibaren yaklaşık olarak 45-50 dakika civarında pişirdi.)

Pandispanyanın Çıkarılması ve Soğutulması

Ardından pandispanyanın piştiğinden emin olmak için kürdan testine tabi tuttuktan sonra pişen keki yine bir kürdan yardımıyla tepsinin kenarlarından sıyırarak temiz bir mutfak bezinin üzerine ters çevirerek çıkartalım. Artık pastane pandispanyasını aratmayacak fısır fısır, sünger görünümündeki leziz pandispanyamız hazır. Pandispanya iyice soğuduktan sonra istenilen şekilde kesilmelidir. Aksi halde sıcak kesilirse pandispanya dağılacaktır.

Afiyet olsun.

Dip Not:

Hazırlanan pandispanyayı hemen kullanmayacaksanız, tamamen soğuduktan sonra iyice sararak derin dondurucuya koyabilirsiniz. Acil durumlarda derin dondurucudan çıkartarak kullanmak daha kolay olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Erşahan

11 Temmuz 2024 Perşembe

Bu tarifle pandispanya hazırlarken yumurta aklarının köpük gibi olması gerektiğini belirtiyorsunuz; ama bu kıvamı yakalayamıyorum. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Erşahan,

Pandispanya yaparken yumurta aklarını köpük gibi olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İlk olarak, yumurta aklarını tamamen sarılarından ayırdığınızdan emin olun; en ufak bir sarı kalıntısı bile köpürmesini zorlaştırabilir. Ayrıca, karıştırdığınız kabın ve mikser uçlarının tam anlamıyla temiz ve yağsız olması önemlidir. Bir diğer önemli nokta, oda sıcaklığındaki yumurta aklarını kullanmak; bu şekilde köpürmesi daha kolay olur. Son olarak, karıştırma işlemini yavaştan hızlıya doğru yaparak sabırla devam etmek gerekiyor. Umarım bu öneriler işine yarar ve pandispanyanın kıvamını yakalayabilirsin!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pandispanya Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Güncel

Sünger Kek Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Kabaran Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Ne Demek?

Pandispanya Ne Demek?