Kahveli Pandispanya Kahveli pandispanya, kahve aromasıyla zenginleştirilmiş yumuşak ve hafif bir kek türüdür. İşte evde kahveli pandispanya yapmak için detaylı bir tarif: Kahveli Pandispanya Malzemeleri
Kreması İçin Malzemeler
Süslemek İçin
Kahveli Pandispanya Nasıl Yapılır? 1. Pandispanya Hazırlığı: Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta mikser ile beyazlaşana kadar çırpın. Granül kahveyi sıcak su ile çözündürüp karışıma ekleyin ve karıştırın. Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile kontrol edip, pişen pandispanyayı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 2. Krema Hazırlığı: Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın. Granül kahveyi ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. 3. Pandispanyayı Birleştirme: Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. İlk katının üzerine hazırladığınız kahveli kremadan sürün. Üzerine ikinci kat pandispanyayı yerleştirin ve kalan kremayı da üzerine ve kenarlarına sürün. Dilediğiniz şekilde süsleyin. 4. Süsleme ve Servis: Çikolata parçaları, kakao tozu ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. Not: Türk kahvesi ve filtre türü ince çekilmiş kahveler kullanılmamalıdır. Tatlınızı düz servis tabağına geçirmekte zorluk çekerseniz, kalıbı sıcak su dolu bir kabın içine daldırıp çıkarın. Böylece pandispanyanın kenarları eriyip kalıptan kolayca ayrılacaktır. |
Büşra
31 Mayıs 2024 Cumahenüz 13 yaşındayım keki arkadaşım önerdi.denedim gerçekten çok hoş..teşekkürler :D :D
Cevap yazHüsnühal
31 Mayıs 2024 CumaMerhaba Büşra kek yapmak çok uğraş isteyen bir tatlı değildir kısa zaman içerisinde hazırlana bilir kek çok sevilen hafif bir tatlı olması nedeniyle çok tercih edilir sizin yaşınız biraz küçük olduğu için mutfakta dikkatli olmalısınız aksi halde taralanmanız kaçınılmaz kesici aletlerden, sıcak yerlerden uzak durmanız gerekir iyi günler afiyet olsun.