Kahveli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kahveli Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kahveli Pandispanya

Kahveli pandispanya, kahve aromasıyla zenginleştirilmiş yumuşak ve hafif bir kek türüdür. İşte evde kahveli pandispanya yapmak için detaylı bir tarif:

Kahveli Pandispanya Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı granül kahve (Nescafe)

Kreması İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı granül kahve (Nescafe)

Süslemek İçin

  • Çikolata parçaları
  • Kakao tozu
  • Taze nane yaprakları

Kahveli Pandispanya Nasıl Yapılır?

1. Pandispanya Hazırlığı:

Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta mikser ile beyazlaşana kadar çırpın. Granül kahveyi sıcak su ile çözündürüp karışıma ekleyin ve karıştırın. Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile kontrol edip, pişen pandispanyayı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2. Krema Hazırlığı:

Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın. Granül kahveyi ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

3. Pandispanyayı Birleştirme:

Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. İlk katının üzerine hazırladığınız kahveli kremadan sürün. Üzerine ikinci kat pandispanyayı yerleştirin ve kalan kremayı da üzerine ve kenarlarına sürün. Dilediğiniz şekilde süsleyin.

4. Süsleme ve Servis:

Çikolata parçaları, kakao tozu ve taze nane yaprakları ile süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Not:

Türk kahvesi ve filtre türü ince çekilmiş kahveler kullanılmamalıdır. Tatlınızı düz servis tabağına geçirmekte zorluk çekerseniz, kalıbı sıcak su dolu bir kabın içine daldırıp çıkarın. Böylece pandispanyanın kenarları eriyip kalıptan kolayca ayrılacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Büşra

31 Mayıs 2024 Cuma

henüz 13 yaşındayım keki arkadaşım önerdi.denedim gerçekten çok hoş..teşekkürler :D :D

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Hüsnühal

Merhaba Büşra kek yapmak çok uğraş isteyen bir tatlı değildir kısa zaman içerisinde hazırlana bilir kek çok sevilen hafif bir tatlı olması nedeniyle çok tercih edilir sizin yaşınız biraz küçük olduğu için mutfakta dikkatli olmalısınız aksi halde taralanmanız kaçınılmaz kesici aletlerden, sıcak yerlerden uzak durmanız gerekir iyi günler afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pandispanya Ne Demek?

Pandispanya Ne Demek?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Nedir?

Güncel

Pandispanya Unu Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Unu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Pandispanya

Portakallı Pandispanya

Güncel

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Basit Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Muz Kremalı Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Hazır Pandispanya ile Pasta Yapımı

Pandispanya Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Kreması Tarifi ve Malzemeleri