Pandispanya, enfes pastaların temelini oluşturan mükemmel bir kek tarifidir. Normal keklere kıyasla daha yumuşak, daha kabarık ve daha farklı bir lezzete sahiptir. Pandispanya kekinin pişirilmesi, normal keklere göre daha farklı bir yöntem gerektirir. Genellikle kelepçeli kek kalıplarında pişirilmesi tavsiye edilir. Ancak, bu tarifte kelepçeli kalıp yerine tencere içinde pişirebileceksiniz. Yapımı oldukça kolay olan tencerede pandispanya kek tarifine geçelim. Tencerede Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler
Tencerede Pandispanya Nasıl Yapılır? Tencerede pandispanya yapmak için öncelikle yumurtaları derin bir kabın içinde iyice çırpın. Yumurtaların üzerine şekeri de ilave edin ve beyaz bir renk alana ve şeker tamamen eriyene kadar çırpma işlemine devam edin. Daha sonra vanilyayı ekleyerek birkaç kez daha çırpın. Ardından karışıma kabartma tozu ve unu aynı anda ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak kakaoyu ekleyip karışımı birkaç kez daha çırpın. Kek hamurunu hazırladıktan sonra, yağlamış olduğunuz küçük boy borcamı tencereye yerleştirin. Borcamı büyük boy bir çelik tencere içine koyun ve borcamın yarısına kadar gelecek şekilde tencereyi su ile doldurun. Temiz bir mutfak havlusunu hafif nemlendirerek tencerenin kapağının arasına yerleştirin. Bu işlem, su buharının kekin üzerine damlamasını engellemek içindir. Su kaynadıktan sonra, ocağın en büyük gözünde kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirme işlemine devam edin. Tüm bu işlemler sırasında pandispanya kekini borcam yerine aynı derecede ısıya dayanıklı başka bir kapta da pişirebilirsiniz. Pandispanya, 20 dakika kadar piştikten sonra kürdan yardımı ile kekin her tarafının pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa, pandispanya keki tamam demektir. Pandispanya keki, pasta yapacak ya da direkt yiyecek olsanız bile sunuma ve pasta yapmaya hazırdır. Fırında kelepçeli kek kalıplarında pandispanya yapmaktan daha kolay olan tencerede pandispanyayı mutlaka deneyin. Afiyet olsun. |