Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo pandispanya, hazırlaması biraz zahmetli gibi görünmesine rağmen aslında oldukça kolaydır. En özel misafirlerinize ve sevdiklerinize her zaman hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınıza ev ortamında hazırlanmış sağlıklı ve lezzetli bir şeyler yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. Kolay gelsin.

Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Kreması İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Üzeri İçin
  • Kremşanti
  • Süt

Rulo Pandispanya Keki Nasıl Yapılır?

İlk olarak kek karıştırma kabının içerisine 4 adet yumurta ile 2 çay bardağı şekeri mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpıyoruz. Limon kabuğu rendesini ilave ettikten sonra yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz. En son kabartma tozunu katarak, kekimizi yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen tepsiye veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküyoruz. Tepsiyi ileri geri sert hareketlerle sallayarak kek karışımını tepsinin her tarafına yayıyoruz ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Rulo Pandispanya Kreması Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte bir tencerenin içine 3 su bardağı sütü koyduktan sonra içine 4 kaşık şeker ile unu ve nişastayı ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz. 1-2 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Tereyağını ve Hindistan cevizini ilave edip mikserin hızlı ayarında 5 dakika tereyağı iyice eriyinceye kadar çırpıyoruz.

Rulo Nasıl Yapılır?

Kekimizi kalıbından çıkararak tezgâhın üzerine alıyoruz. Uzun ve keskin bir bıçak yardımı ile tam ortasından iki kat kesiyoruz. Bir katını alarak, içine hazırlanmış olduğumuz kremadan yayarak sürüyoruz. Daha sonra kenarından ucuna doğru rulo şeklide sarıyoruz. Diğer kata da aynı işlemi uyguluyoruz. Krem şantiyi de paketinin üzerindeki tarife uygun olarak, süt ile hazırladıktan sonra ruloların üzerine sürüyoruz. Dilediğimiz gibi süsleyerek, buzdolabında iki saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Ruloyu yaparken arasına muz veya dilediğiniz herhangi bir meyveyi koyabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Memduh

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Pandispanyanın ortasından keserken, kekin dağılmaması için hangi tür bıçak kullanılması daha iyi olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Memduh,

Pandispanyanın ortasından keserken kekin dağılmaması için türtülü (dişli) büyük bir ekmek bıçağı kullanmanı tavsiye ederim. Bu tür bıçaklar, kekin üzerinde kaymadan, daha düz ve temiz bir kesim sağlar. Ayrıca, bıçağının keskin olması da önemlidir. Kesim yaparken bıçağı ileri geri hareket ettirerek nazikçe kesersen, kekin dağılma riskini en aza indirgemiş olursun. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Muz Kremalı Pandispanya

Muz Kremalı Pandispanya

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Nedir?

Pandispanya Nedir?

Sünger Kek Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Kek Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Keki Nasıl Islatılır?

Pandispanya Keki Nasıl Islatılır?

Güncel

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri