Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Rulo Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo pandispanya tarifi, hazırlaması biraz zahmetli gibi görünmesine rağmen aslında oldukça kolaydır. En özel misafirlerinize ve sevdiklerinize her zaman hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınıza ev ortamında hazırlanmış sağlıklı ve lezzetli bir şeyler yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. Kolay gelsin.


Rulo pandispanya malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı kadar un
  • Yarım paketten biraz daha az kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Üzeri için

  • Kremşanti
  • Süt

Rulo pandispanya keki nasıl yapılır?

İlk olarak kek karıştırma kabının içerisinde 4 adet yumurta ile iki çay bardağı şekeri mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpıyoruz. Limon kabuğu rendesini ilave ettikten sonra yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz. En son kabartma tozunu katarak kekimizi yağlanıp unlanmış dikdörtgen tepsiye veya yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye döküyoruz. Tepsiyi ileri geri sert hareketlerle tepsinin her tarafına yayılmasını ve hava kabarcıkları oluşmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15.20 dakika pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.


Rulo pandispanya kreması nasıl yapılır?

Orta büyüklükte bir tencerenin içine 3 su bardağı sütümüzü koyduktan sonra içine 4 kaşık şeker ile unumuzu ve nişastayı ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra, limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz. 1. 2 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Tere yağını ve Hindistan cevizini ilave edip mikserin hızlı ayarında 5 dakika tereyağı içinde eriyinceye kadar çırpıyoruz.


Rulo nasıl yapılır?

Kekimizi kalıbından çıkararak tezgâhın üzerine alıyoruz. Uzun ve keskin bir bıçak yardımı ile tam ortasından iki kat kesiyoruz. Bir katını alarak, içine hazırlanış olduğumuz kremadan yayıyoruz. Daha sonra kenarından ucuna doğru rulo şeklide sarıyoruz. Diğer kata da aynı işlemi uyguluyoruz. Krem şantiyi de paketinin üzerindeki tarife uygun olarak, süt ile hazırladıktan sonra. Ruloların üzerine kaplıyoruz. Dilediğimiz gibi süsleyerek, buzdolabında iki saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Ruloyu yaparken arasına muz veya dilediğiniz herhangi bir meyveyi koyabilirsiniz.

Rulo Pandispanya Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meyveli Pandispanya

Meyveli Pandispanya

Popüler İçerikler

Reçelli Pandispanya

Reçelli Pandispanya

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pandispanya Ne Demek?

Pandispanya Ne Demek?

Güncel

Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Nasıl Yapılır?

Pandispanya Keki Nasıl Islatılır?

Pandispanya Keki Nasıl Islatılır?

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Pasta Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Pandispanya Yapımı Nasıldır?

Pandispanya Yapımı Nasıldır?